notícies

Col·laboració amb els programes d'ocupació del Consell Comarcal

12-02-2013
L’Ajuntament col·labora amb el Consell Comarcal en els programes d’ocupació per a 100 aturats de la comarca.


L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt és un dels ajuntaments de la comarca que col·labora amb el Consell Comarcal i els agents del teixit empresarial del territori per a la posada en marxa de dos programes de formació i inserció per a persones en situació d'atur. Els programes estan cofinançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)
 i el Fons Social Europeu, i tenen l'objectiu incrementar el nivell formatiu i aconseguir la inserció laboral dels participants.

Un total de 40 joves i 60 aturats de llarga durada participaran en alguna de les cinc accions formatives incloses en els dos programes d'ocupació. Tres persones del nostre municipi, del col·lectiu d'aturats de llarga durada, participaran en el projecte.


Els àmbits formatius s'han triat tenint en compte les característiques del teixit empresarial present i els sectors més ben posicionats actualment a la comarca. S'oferirà formació en hostaleria i turisme, operacions auxiliars d'indústries o laboratoris químics, agricultura ecològica, auxiliar d'elaboració en indústria alimentària i en gestió de xarxes socials per a l'empresa. L'Ajuntament ha realitzat la coordinació amb les empreses del territori pertanyents al sector de la indústria alimentària.

 

Programa joves per l’ocupació

 

El programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil "Joves per l'ocupació" s'adreça a 40 joves de la comarca, entre 16 i 24 anys, en situació d'atur i amb mancances formatives (com no tenir el certificat en ESO).

 

Combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses, facilita la seva incorporació laboral i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

 

El programa ofereix formació en hostaleria i turisme o en operacions auxiliars d'indústries o laboratoris químics, possibilitat de pràctiques o contractes laborals en empreses, matriculació per a l'obtenció del títol de graduat en Educació Secundària, i el suport d'un tutor o tutora que els ajudarà a treure el màxim aprofitament del programa.

 

Aquest programa s'ha iniciat el mes de gener. Actualment s'estan fent les sessions informatives i entrevistes de selecció de participants. Per tal de facilitar l'assistència al programa, els participants rebran una beca per dia assistit a la part de formació o pràctiques en empreses.

 

Programa aturats de llarga durada

 

Aquest programa s'adreça a 60 persones en situació d'atur de llarga durada de la comarca que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi i que tinguin un nivell d'estudis mínim de graduat escolar o equivalent.

 

Programa innovador de suport a l'experiència pràctica de les persones en situació d'atur de llarga durada que combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses o entitats sense afany de lucre, facilita la seva inserció laboral i fomenta el seu retorn al sistema productiu.

 

El programa ofereix formació en agricultura ecològica, auxiliar d'elaboració en indústria alimentària o gestió de xarxes socials per a l'empresa, possibilitat de pràctiques, contractes laborals de sis mesos amb un mínim de 25 hores setmanals en empreses i el suport del tutor que els motivarà i ajudarà per tal que treguin el màxim aprofitament del programa.

 

Per tal de poder facilitar l'assistència al programa, els participants rebran una beca per dia assistit a la part de formació o pràctiques en empreses. La durada del programa es de gener de 2013 a març de 2014 i actualment s'estan duent a terme les sessions informatives i les entrevistes dels candidats per poder fer la selecció dels participants.

 

Altres noticies

Reubicació temporal del mercat setmanal per obres

El dia 12 de juliol s’iniciaran les obres de construcció de voreres i semaforització...
07-07-2021

AMPLIACIÓ DE TERMINI - Subvencions autònoms i microempreses

Per problemes amb la plataforma de tramitació electrònica, s'ha decidit ampliar el termini...
10-05-2021

Ajuts per a microempreses, comerços i autònoms de Lliçà d'Amunt afectats per la COVID19

Un cop publicada la Convocatòria de subvencions per al teixit productiu afectat...
15-04-2021

Menús especials de Nadal i menjar festiu preparat

Menús especials de Nadal i menjar festiu preparat La regidoria de Promoció...
16-12-2020

Noves línies d'ajuts i finançament per a autònoms i microempreses

Convocatòria d'ajuts per afavorir el manteniment de l'activitat econòmica de les persones...
28-10-2020

Serveis de menjar per a emportar

Serveis de menjars per a emportar a casa Amb motiu de l’aplicació de les noves...
19-10-2020
Carrer d'Anselm Clavé, 73
08186 Lliçà d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes