notícies

Ajuts per a microempreses, comerços i autònoms de Lliçà d'Amunt afectats per la COVID19

15-04-2021
Un cop publicada la Convocatòria de subvencions per al teixit productiu afectat econòmicament per la crisi sanitària de la COVID-19, demà dimarts, 13 d'abril, s'obre el període de sol·licitud d'ajuts que s'allargarà fins al dilluns 10 de maig.

Podran concórrer a aquestes ajudes aquells autònoms i micro o mitjanes empreses que tinguin una superfície total habilitada inferior a 400 m², amb un màxim de 10 treballadors o ingressos nets inferiors a un 1.000.000€/any, i que hagin tingut pèrdues econòmiques d’almenys un 50% durant l’últim semestre de l’any 2020 en comparació amb els mateixos mesos de l’any 2019. En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al Règim Especial de Treballadors Autònoms inferior a un any, la comparació es farà entre la facturació mitjana dels mesos en estat d’alarma i la mitjana de la facturació mensual de la resta de mesos des de l’alta en el citat règim.

A banda d’aquests requisits específics, també caldrà complir les obligacions tributàries, no haver estat sancionat en resolució ferma per la comissió d’infracció greu en matèria d’integració laboral i formar part de la plataforma LLAC, entre altres requisits generals indicats a les bases.

La quantia de la subvenció varia en funció dels següents supòsits:

  1. Si s’han tingut pèrdues econòmiques d’almenys un 50%: 400€ per persona i/o activitat.
  2. Si la facturació en el mes anterior al que sol·liciti la prestació s’ha vist reduïda en un 75% o més en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior: 500€.
  3. Si es poden acreditar pèrdues econòmiques d’almenys un 50% i el sol·licitant assumeix el cost de lloguer del local o espai destinat a l’activitat econòmica: el 50% d’un lloguer fins un màxim de 500€ per persona i/o activitat.
Les sol·licituds es presentaran en el Registre municipal d’entrada, de forma telemàtica, a través del tràmit d'instància genèrica del web municipal, adjuntant la documentació indicada a la convocatòria. De manera excepcional, si alguna petita empresa o persona autònoma no disposa de les eines per fer-ho, podrà demanar cita prèvia a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) per fer el tràmit presencialment.


Altres noticies

Campanya de Nadal per fomentar el comerç local

“Prova sort i no deixis escapar el tren” és l’eslògan de la campanya de...
15-12-2021

Èxit en la formació "Xarxes socials: reactivar el teu negoci és possible, si saps com"

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, a través de l’Oficina Covid, i amb...
15-11-2021

Nous ajuts per autònoms i PIMES de nova creació (2020 i 2021)

En el marc del ajuts de l’Oficina Covid, avui dilluns, 15 de novembre, i fins el dimarts 30 de...
15-11-2021

Xarxes socials: reactivar el teu negoci és possible, si saps com

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, a través de l’Oficina Covid, i amb...
20-10-2021

Reubicació temporal del mercat setmanal per obres

El dia 12 de juliol s’iniciaran les obres de construcció de voreres i semaforització...
07-07-2021

AMPLIACIÓ DE TERMINI - Subvencions autònoms i microempreses

Per problemes amb la plataforma de tramitació electrònica, s'ha decidit ampliar el termini...
10-05-2021
Carrer d'Anselm Clavé, 73
08186 Lliçà d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes