18-06-2025
Lliçà d'amunt s'ha adherit a la iniciativa Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un projecte impulsat per l'Institut Internacional de Gastronmica, Cultura, ARts i Turisme (IGCAT), amb l'objectiu de situar Catalunya al centre de l'escena gastronòmica internacional
Aquesta adhesió reflecteix el compromís del municipi amb valors com l'arrelament al territori, la sostenibilitat, la innovació i l'orgull pel patrimoni culinari català. La gastronomia es rivindica així com a eina de cohesió social, motor econòmic i element d'identitat.
Amb més de 50 accions previstes i una inversió superior als 16 milions d'euros, el pojecte vol donar protagonisme als productors, cuiners, artessans, pagesos i pescadors d'arreu del país. Més de 1.000 entitats ja s'han sumat a aquesta iniciativa.
A nivell local, la 7a Festa del Pintxo. que se celebrarà aquest mes de juny, serà una de les activitats promocionades a través dels canals oficials del projecte. l'Ajuntament a posta per aprofitar aquesta oportunitat per donar visibilitat als productes i la cuina locals, tot contribuint a la projecció d'un model alimentari saludable, sostenible i obert al futur.