Notícies

Subvencions per a microempreses, comerços, autònoms i restauradors

07-09-2020
El darrer Ple va aprovar les bases de les subvencions per a microempreses, comerços i autònoms, i les subvencions per a establiments de restauració, per combatre els efectes adversos del Coronavirus en els sectors econòmics de la població.

L’Ajuntament concedirà ajuts econòmics, amb caràcter d’urgència, per fer front a l’emergència econòmica d’empresaris autònoms i petits i mitjans comerços i empreses del municipi que, a causa de la declaració de l’Estat d’alarma per la crisi de salut pública produïda per la COVID-19, han vist com la seva activitat empresarial ha deixat de percebre ingressos o han tingut pèrdues econòmiques importants, sense poder fer front a les despeses per al mínim manteniment de la seva activitat laboral i empresarial.

Podran concórrer a aquestes ajudes aquelles microempreses, comerços i treballadors autònoms que tinguin registrada l’activitat empresarial a Lliçà d’Amunt, que no tinguin una superfície total habilitada igual o superior a 400 m², amb un màxim de 10 treballadors i/o ingressos nets inferiors a 500.000€/any, quedant exclòs expressament qualsevol establiment superior a les dades referides anteriorment. En el cas que no es compti amb un establiment o local comercial, perquè l’activitat no ho requereixi (prestació de serveis professionals, comercials, domiciliaris, etc.), hauran d’estar empadronats al municipi.
Les sol·licituds s’han de presentar en el Registre municipal d’entrada de manera telemàtica, a través d’instància genèrica i adjuntant la documentació indicada a les bases.
El termini per presentar les sol·licituds s’inicia l’1 de setembre (a partir 8h) i finalitzarà el 30 de setembre (fins a les 14h).
La quantia de la subvenció serà en funció del següents trams:
- Si s’han tingut pèrdues econòmiques d’almenys un 50% en els dos primers trimestres de 2020 en comparació amb el mateixos mesos de 2019: 400€ per persona i/o activitat.
- Si la facturació en el mes anterior al que sol·liciti la prestació s’ha vist reduïda en un 75% o més en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior: 500€ per persona i/o activitat.
En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al Règim Especial de Treballadors Autònoms inferior a un any, s’aplicaran els mateixos percentatges i quanties entre la facturació mitjana dels mesos que hagi estat decretat l’estat d’alarma i la mitjana de la facturació mensual de la resta de mesos des de l’alta en aquest règim.

Per més informació podeu consultar les bases reguladores fent clic aquí.

Paral·lelament, respecte a la línia específica de subvencions per establiments de restauració, podran ser-ne beneficiaris els empresaris autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració del municipi amb establiment físic i terrassa exterior amb ocupació de via pública, ja siguin persones físiques o jurídiques.
La quantia de la subvenció serà en funció del temps pel qual es disposa d’autorització i els metres quadrats d’ocupació de via pública de la terrassa exterior de l’establiment, seguint els següents trams:
- Terrasses amb permís mensual: 31,05 euros/m2.
- Terrasses amb permís trimestral: 28,98 euros/m2.
- Terrasses amb permís anual: 25,52 euros/m2.
A efectes d’assignació de tram i de càlcul de l’import es farà servir l’històric de peticions de permís anteriors al període subvencionable. En tots els casos es verificarà si l’activitat requeria llicència o comunicació i, en cas de ser preceptiva i no tenir-la, serà causa d’inadmissió de la sol·licitud.
Totes aquestes iniciatives formen part del segon document de mesures municipals treballat entre l’equip de govern i l’oposició per combatre els efectes del Coronavirus principalment en els sectors econòmics de la població. 


Per més informació podeu consultar les bases reguladores específiques fent clic aquí.

I per qualsevol dubte ens podeu contactar al telèfon 938415225 (ext. 220/ 228) o a l'e-correu 
llam.promoeco@llicamunt.cat .

Altres noticies

Entrevistem a Ricón QuiroRelax by Yol

A la nova secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't, podreu...
27-03-2024

Entrevistem a la Farmàcia i Ortopèdia Dèlia Pinin

Comença una nova secció a l'Informa't, on cada mes s'estrevistaràn dos membres de...
15-03-2024

Sobre una convocatòria per sol·licitar parades vacants del Mercat setmanal

El passat 29 de gener la Junta de Govern Local va aprovar les bases reguladores i la convocatòria...
16-02-2024

Atreveix-te a descobrir Lliçà d'Amunt

Hi ha moltes maneres de gaudir del temps lliure al municipi, des de passejades per la natura a peu, en...
09-02-2024

Sorteig de quatre paneres de Nadal del comerç local i el mercat setmanal

Dins de la campanya de promoció del comerç local i el mercat setmanal on participen...
11-12-2023

Viu el Nadal a Lliçà d'Amunt

L'Ajuntament, les entitats locals, i enguany, els comerços locals, han organitzat un programa...
05-12-2023
Carrer d'Anselm Clav, 73
08186 Lli d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL