Notícies

Entrevistem a l'Escola d'Art Kaizen

09-07-2024
A la secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't, podreu trobar la història que hi ha darrera d'aquest negoci.

Esperem que us agradi! 



Penses que l'artista neix o es fa? Tenim entès que els artistes porten l'art a les venes. Comentaris com: té un do, ho porta a la sang, aquest/a va néixer amb l'art a dins... Segur que ho has sentit a dir moltes vegades i, al cap i a la fi, no deixen d'allunyar l'art a la resta de persones. A l'Escola d'Art Kaizen tenen la solució. Avui coneixerem qui hi ha al darrere i quines disciplines artístiques podries aprendre per ser tu, també, tot un/a artista.

Què és Kaizen? Qui hi ha al darrere?

Kaizen
és una escola d'art on oferim formació per a infants, joves, adults i gent gran. Jo soc en Joan Priego, escultor especialitzat en la talla sobre fusta. Soc un artista en actiu, des de l'any 2000 he fet nombroses exposicions tant a Espanya com a Europa. La meva obra es pot veure en importants col·leccions com la Fundació Vila Casas, la Col·lecció Mefic o la Fondation Charles Oulmont, entre d’altres.

Com se't va acudir la idea d'obrir una escola a Lliçà d’Amunt?

Fins a l'any 2020 treballava per a una fundació privada d'art a l'Empordà. El gener de 2020 vaig decidir crear un projecte personal a prop de casa, per oferir els meus coneixements artístics i ajudar altres persones a desenvolupar el seu propi camí creatiu i artístic.

I ho has aconseguit! Enhorabona!

Sí! Estic aconseguint que els alumnes trobin i puguin expressar la seva pròpia percepció i interpretació de la realitat, així com desenvolupar les capacitats artístiques (expressió i creativitat), per tal de promoure el seu desenvolupament personal.

Aquest seria el teu objectiu?

Sí, totalment! Desenvolupar la capacitat creadora dels alumnes i la seva independència intel·lectual. Propiciar experiències que facin madurar les formes d'expressió dels alumnes i els ajudin a captar la bellesa existent a la natura i la que pugui sorgir de dins d'ells mateixos.

Quina metodologia feu servir?
En el cas dels infants, volem fomentar la llibertat com a valor creatiu. Reivindicar la cooperació entre els alumnes i el treball en equip com a suma de totes les seves capacitats creatives. Apropar als infants la història de l'art i la creació artística contemporània mitjançant el joc, per ajudar-los a formar el seu propi gust i esperit crític. L'Art ha d'ensenyar-se a partir de les capacitats naturals dels alumnes i ha de desenvolupar-se tot entenent la "representació" com un joc, que alhora és un procés reflexiu, estimulant el pensament lliure i divergent, i valorant l'originalitat i les respostes d'independència intel·lectual.

En el cas dels adults, oferim una formació molt personalitzada i adaptada als interessos dels nostres alumnes.
Dotem l'alumne d'eines perquè sigui capaç de desenvolupar i expressar la seva pròpia creativitat.

Per tant, penses que l'artista neix o es fa?

Definitivament, l'artista es fa. Ser artista és un ofici com qualsevol altre, que sempre es pot aprendre. A l'edat mitjana, per exemple, els escultors pertanyien al mateix gremi que els paletes. Durant el Renaixement i el Barroc, els tallers funcionaven com a petites empreses on tothom treballava sobre la mateixa obra i el mestre dirigia el treball segons els seus criteris estètics.

El mite de l'artista geni és molt recent (de finals del segle XIX) i neix quan el client principal de l'artista deixa de ser l'Església o l'Estat i la burgesia comença a comprar art. És un mite que neix de l'interès per crear un valor afegit a aquest producte comercial i l'interès per crear un producte exclusiu a l'abast de poca gent.
 
Quines matèries poden aprendre els alumnes?

Volem familiaritzar els alumnes amb els mitjans d'expressió en dues i tres dimensions (dibuix, pintura, escultura, còmic, manga, animació, collage, art reciclat, grafit, il·lustració, gravat, autòmats, etc.), i també amb els mitjans d'expressió no representatius més contemporanis (performance, art relacional, art conceptual, etc.).

I per acabar, què cal fer si volem venir a provar alguna d'aquestes disciplines artístiques?

Sempre es pot fer una classe de prova, però cal avisar amb antelació. Com he dit abans, les classes són molt personalitzades i ens cal un temps per preparar-les.
 


Escola d'Art Kaizen
Carrer d'Anselm Clavè, 8
Horari: De dilluns a divendres de 17 a 20:30h
Telèfon: 617434951

Altres noticies

Entrevistem a l'Escola d'Anglès

A la secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't,...
30-09-2024

Entrevistem a Sweet Moon Fotografia

A la secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't,...
16-09-2024

Suspensió del Mercat setmanal el diumenge 8 de setembre

Amb motiu de la Festa Major, el Mercat setmanal del pro­per diumenge 8 de setembre se...
03-09-2024

Entrevistem a l'Òptica Lliçà

A la secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't,...
29-07-2024

Entrevistem a La Botiga

A la secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't,...
16-07-2024

"Hamburguesa Fair Play" és escollit Pintxo de l'Any 2024

La proposta gastronòmica del Bar Fair Play és, per segon any consecutiu, la més...
09-07-2024
Carrer d'Anselm Clav, 73
08186 Lli d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL