Notícies

Entrevistem a la Farmàcia i Ortopèdia Dèlia Pinin

15-03-2024
Comença una nova secció a l'Informa't, on cada mes entrevistarem dos membres de l'Associació de Comerços i Serveis de Lliça d'Amunt. Mensualment descobrireu les històries que hi ha darrere d'aquests negocis a la secció:

Fes-nos costat! Som els teus veïns i veïnes!

Esperem que us agradi! 
 


Farmàcia i Ortopèdia Dèlia Pinin

La Dèlia sempre havia somiat obrir una farmàcia. Havia viscut tota la seva vida en un poblet, amb una farmàcia que recordava amb molta estima i és allà on va néixer la seva vocació. La farmàcia d’aquell poble li fascinava: la seva olor, el tracte amb els clients, la capacitat d'explicar les coses de manera senzilla del farmacèutic... Tot eren sensacions positives!

Amb els anys es va llicenciar en farmàcia i va començar un llarg procés (més de 20 anys) per poder-ne obrir una. A diferència d'altres tipus de negocis, una farmàcia està subjecta a determinades condicions, cosa que obliga a seguir uns passos i estudiar molt bé si es compleix amb tot el necessari.

No sempre els somnis es compleixen, però també és cert que els somnis es busquen, es treballen i es lluiten, i molts cops donen els seus fruits.

Parlant de somnis... Per quin motiu vas triar Lliçà d'Amunt per obrir la teva pròpia farmàcia i ortopèdia somiada?

Fa trenta anys, el meu marit vivia a la urbanització de Can Lledó. En aquella època jo havia acabat la carrera de farmàcia i ja vam pensar en la possibilitat d'obrir una nova farmàcia al poble. Sempre he seguit aquesta filosofia de treball: l’acompanyament als clients, la proximitat, i oferir els millors consells. I Lliçà d’Amunt era el lloc perfecte per a nosaltres. Ara és una realitat i són els fonaments del meu equip.

Vas inaugurar-la el juny de 2018, quin tipus de resposta has rebut per part del poble?

Magnífica, ens hem trobat amb una clientela molt pròxima, agraïda i atenta als nostres consells. Com he comentat anteriorment, gràcies a aquesta bona acollida he pogut dur a terme el meu somni de 
construir una farmàcia de proximitat. Tota una proesa en el moment actual de digitalització del comerç, en què minva, en moltes ocasions, el servei de tu a tu. Crec que en salut és importantíssim comptar amb especialització acreditada i amb vocació de servei per a ajudar-nos a cuidar el que més ens importa.

Recordes alguna situació especial en aquests gairebé sis anys?

D'ençà que vam obrir, sempre hem procurat donar servei continuat. La farmàcia està oberta diàriament fins a les 9 del vespre, no tanquem al migdia i obrim també els festius per intentar cobrir al màxim les necessitats de la població.

Una situació especial la vam viure durant el confinament, on conjuntament amb els serveis de Protecció Civil i voluntaris de Lliçà d’Amunt, repartíem la medicació als pacients confinats a les urbanitzacions. Va ser una època dura, també pel temor al contagi, però que em va fer sentir molt orgullosa de la meva professió.

Què diries que us fa únics?

Crec que totes les farmàcies volem el millor per als nostres clients i oferim una molt bona atenció farmacèutica. Nosaltres col·laborem en diverses campanyes sanitàries com el cribratge del càncer de còlon i recte, la dispensació de medicaments hospitalaris, el seguiment cardiovascular, la presa de tensió arterial, el control de la glucosa i del colesterol, el control de pes, també preparem medicació setmanalment amb els SPDs, etc. Com a ortopèdia a mida, dispensem tots els articles ortoprotètics que recepta el CatSalut, disposem dels nivells més alts d'adaptació, fem plantilles a mida tant per a adults com per a infants, mitges a mida que milloren notablement els problemes de circulació sanguínia o ulceracions, i molts altres elements com cotilles i ortesis de tota mena. Un dels productes a mida estrella són les fèrules EXOS que substitueixen el guix convencional i tenen múltiples avantatges quant a comoditat, adaptabilitat i, a més, són impermeables, o sigui que et pots banyar sense haver-te de treure la fèrula.,  

Ostres! Molt bé! Llavors teniu un bon equip professional per a dur a terme tots aquests serveis?

Sí, estic molt orgullosa del meu equip. Està format per set professionals de l'atenció farmacèutica, cinc de les quals són llicenciades farmacèutiques, tres tenen un màster en ortopèdia i també comptem amb una tècnica ortopeda amb molta experiència i saber fer. La resta de l'equip està acreditat en formació professional de farmàcia. Setmanalment, fem formacions per estar al dia en temes relacionats amb la salut i la prevenció, per poder oferir sempre el millor consell.

És clar, sempre cal posar-se al dia dels últims avenços en farmàcia i ortopèdia, oi?

Totalment! Estem en contínua formació al costat dels millors laboratoris de farmàcia que ens mantenen informades dels seus avenços. Apostem per les tendències d'autocura i prevenció de salut en medicina natural, avalada científicament. També apostem activament pel servei personalitzat de medicació, que permet seguir les pautes de medicació adequades i evita problemes derivats de l'administració de medicació. El pacient millora en l'adherència al tractament i vigilem les interaccions negatives. En la secció d'ortopèdia hem digitalitzat la valoració de trepitjada per a plantilles fetes a mida i hem incorporat un escàner 3D que ens permet ser més precisos en la presa de mides.

Quin consell donaries a algú que busca serveis de farmàcia i ortopèdia adaptada?

Que consulti sobre els temes de salut amb professionals acreditats i amb experiència. Cada dia hi ha innovacions que milloren la vida de les persones i no serveix qualsevol consell o consulta ràpida per internet. Formem part d'una xarxa sanitària que hauríem de cuidar i utilitzar-la adequadament. Respecte a l'ortopèdia, que sempre busqui els millors professionals acreditats. Ens han derivat situacions de pacients que han sofert mala praxi a causa d'ortesis mal dimensionades, mal col·locades o amb elements de menor qualitat dels receptats per l'especialista, que no han rebut resposta a les seves reclamacions. Els professionals de la salut hauríem d'escoltar els problemes i estar sempre al costat del pacient per fer-ne un bon seguiment.

I per acabar, quina és la vostra motivació per encarar els pròxims anys?

Cada dia és un nou repte que abordem amb professionalitat. Estic molt agraïda a l'equip amb el qualfem aquesta feina. I a més a més ens ho passem superbé! Això ens ajuda a motivar-nos i a veure clar quin camí volem seguir.


Farmàcia Dèlia Pinin @famaciadelia www.farmaciadelia.com
Carrer d'Anselm Clavé, 139 de Lliçà d'Amunt 
Telèfon botiga: 93 768 12 11 WhatsApp 626 58 50 97
Horari: De dilluns a divendres de 8.30h a 21h; Dissabtes, diumenges i festius de 9h a 21h. 

Altres noticies

Entrevistem a Rincón QuiroRelax by Yol

A la nova secció Fes-nos Costat! Som els teus veïns i veïnes! de l'Informa't, podreu...
27-03-2024

Sobre una convocatòria per sol·licitar parades vacants del Mercat setmanal

El passat 29 de gener la Junta de Govern Local va aprovar les bases reguladores i la convocatòria...
16-02-2024

Atreveix-te a descobrir Lliçà d'Amunt

Hi ha moltes maneres de gaudir del temps lliure al municipi, des de passejades per la natura a peu, en...
09-02-2024

Sorteig de quatre paneres de Nadal del comerç local i el mercat setmanal

Dins de la campanya de promoció del comerç local i el mercat setmanal on participen...
11-12-2023

Viu el Nadal a Lliçà d'Amunt

L'Ajuntament, les entitats locals, i enguany, els comerços locals, han organitzat un programa...
05-12-2023

Per comprar bé, a prop i variat, vine al comerç i al mercat!

L'Ajuntament, l'Associació de Comerços i Serveis de Lliçà d’Amunt,...
17-10-2023
Carrer d'Anselm Clav, 73
08186 Lli d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL