Notícies

Entrevistem a Can Quimet Gall

15-01-2025

Amb aquesta entrevista tanquem aquest cicle d'entretingudes converses amb alguns dels membres de l'Associació de Comerços i Serveis de Lliçà d'Amunt. Recorda que al web www.llac.cat, a l'apartat de Notícies, podràs recuperar-les totes. Ara sí, coneixem qui hi ha darrere de Can Quimet Gall, un projecte exemplar de com cal produir verdures i ous.


A l'Ariadna (la nostra entrevistada) sempre li ha agradat la natura. I ja quan era estudiant, somiava en poder crear un dia un hort ecològic. El destí va fer que conegués en Roger, de Lliçà d'Amunt, que just acabava de tancar la granja de vaques lleteres. Junts van començar un petit projecte d'horta ecològica que, després de més de deu anys, continua funcionant.


Vau començar el projecte a poc a poc?


Sí, tots dos teníem les nostres feines. Jo treballava en temes de qualitat en una empresa a Barcelona, però tenia el neguit de tornar al camp. Com que a Can Quimet sempre havien fet hort, vaig plantejar al Roger d'ampliar-lo una mica i començar a vendre directament els nostres productes.


I què vau fer?


El primer que vam fer és preguntar a la botiga del barri, on comprava la meva família, si estarien interessats que els servíssim les verdures, i ens van dir que sí. Va ser llavors quan vam començar a ampliar una mica l'hort familiar per poder tenir verdures per vendre.


Però en aquell moment estaves treballant fora... Com us organitzàveu?


Va ser tot molt gradual. Jo, com a treballadora autònoma, vaig poder combinar les dues feines durant un temps, cosa que em va permetre, gradualment, dedicar més hores al nostre projecte personal i anar-me desvinculant de l'altra feina. Fins que va arribar el dia que només em dedicava a Can Quimet Gall.


I més endavant van venir les gallines?


En Roger havia tingut vaques lleteres i trobava a faltar tenir bestiar. Bé, vam aprofitar les naus on hi havia hagut les vaques per fer la granja de gallines. I un dels camps d'oliveres es va convertir en el seu lloc de pastura.


Els ous són d'una qualitat espectacular. Enhorabona!


Gràcies! Els nostres clients també ens feliciten. Pensa que les gallines estan molt ben alimentades. A part del pinso ecològic i del que picotegen pel camp d'oliveres, mengen molta verdura de l'hort i això és el que fa que es noti la diferència. És molt bonic quan un client, que et compra per primera vegada, ve la setmana següent i et diu "són com els ous que menjava de petit del corral de la iaia". És emocionant!


I on podem trobar els vostres productes?


Fem un parell de mercats setmanals i venda directa a la finca. A casa obrim els dissabtes al matí. Estem molt i molt agraïts als clients que confien en nosaltres cada setmana. Som absolutament conscients que la petita pagesia només pot existir gràcies a ells. Molts són de Lliçà, però també ens en venen d'altres poblacions com Mollet, Sabadell, Barcelona, Sant Cugat... És un producte que la gent busca, perquè és molt bo, molt fresc, directe del camp i a més a més ecològic.



Masia Can Quimet Gall, s/n
Telèfon: 652231289

Altres noticies

Tallers de Nadal gratuïts als comerços de Lliçà d’Amunt

Diversos comerços de Lliçà d’Amunt, amb la col·laboració de...
05-12-2025

L’Associació de Comerços sorteja tres paneres valorades en més de 3.000 euros

Per sisè any consecutiu, l’Associació Comerços i Serveis de...
05-12-2025

Entrevistem a Merceria Casa Stich

Conversem amb la Martha Stich, propietària de Casa Stich, la merceria amb ànima...
05-12-2025

Entrevistes a BIS, Copisteria

En aquesta entrevista descobrim la història de BIS Copisteria, un negoci que des de l’any...
05-12-2025

L'Ajuntament i APA Vallès impulsen una sessió informativa per a autònoms i petites empreses

L’Ajuntament, amb la col·laboració d’Assessors Professionals Associats del...
25-11-2025

Entrevistem a Alika Nails

Alika Nails Studio és un centre especialitzat en manicura i pedicura a Lliçà...
09-10-2025
Carrer d'Anselm Clav, 73
08186 Lli d'Amunt
93 841 52 25
Bústia informativa
Si vols rebre informació posa el teu e-mail
ok

NOTA LEGAL