Amb aquesta entrevista tanquem aquest cicle d'entretingudes converses amb alguns dels membres de l'Associació de Comerços i Serveis de Lliçà d'Amunt. Recorda que al web www.llac.cat, a l'apartat de Notícies, podràs recuperar-les totes. Ara sí, coneixem qui hi ha darrere de Can Quimet Gall, un projecte exemplar de com cal produir verdures i ous.
A l'Ariadna (la nostra entrevistada) sempre li ha agradat la natura. I ja quan era estudiant, somiava en poder crear un dia un hort ecològic. El destí va fer que conegués en Roger, de Lliçà d'Amunt, que just acabava de tancar la granja de vaques lleteres. Junts van començar un petit projecte d'horta ecològica que, després de més de deu anys, continua funcionant.
Vau començar el projecte a poc a poc?
Sí, tots dos teníem les nostres feines. Jo treballava en temes de qualitat en una empresa a Barcelona, però tenia el neguit de tornar al camp. Com que a Can Quimet sempre havien fet hort, vaig plantejar al Roger d'ampliar-lo una mica i començar a vendre directament els nostres productes.
I què vau fer?
El primer que vam fer és preguntar a la botiga del barri, on comprava la meva família, si estarien interessats que els servíssim les verdures, i ens van dir que sí. Va ser llavors quan vam començar a ampliar una mica l'hort familiar per poder tenir verdures per vendre.
Però en aquell moment estaves treballant fora... Com us organitzàveu?
Va ser tot molt gradual. Jo, com a treballadora autònoma, vaig poder combinar les dues feines durant un temps, cosa que em va permetre, gradualment, dedicar més hores al nostre projecte personal i anar-me desvinculant de l'altra feina. Fins que va arribar el dia que només em dedicava a Can Quimet Gall.
I més endavant van venir les gallines?
En Roger havia tingut vaques lleteres i trobava a faltar tenir bestiar. Bé, vam aprofitar les naus on hi havia hagut les vaques per fer la granja de gallines. I un dels camps d'oliveres es va convertir en el seu lloc de pastura.
Els ous són d'una qualitat espectacular. Enhorabona!
Gràcies! Els nostres clients també ens feliciten. Pensa que les gallines estan molt ben alimentades. A part del pinso ecològic i del que picotegen pel camp d'oliveres, mengen molta verdura de l'hort i això és el que fa que es noti la diferència. És molt bonic quan un client, que et compra per primera vegada, ve la setmana següent i et diu "són com els ous que menjava de petit del corral de la iaia". És emocionant!
I on podem trobar els vostres productes?
Fem un parell de mercats setmanals i venda directa a la finca. A casa obrim els dissabtes al matí. Estem molt i molt agraïts als clients que confien en nosaltres cada setmana. Som absolutament conscients que la petita pagesia només pot existir gràcies a ells. Molts són de Lliçà, però també ens en venen d'altres poblacions com Mollet, Sabadell, Barcelona, Sant Cugat... És un producte que la gent busca, perquè és molt bo, molt fresc, directe del camp i a més a més ecològic.
Masia Can Quimet Gall, s/n
Telèfon: 652231289